Wereldmilieudag: tips om een steentje bij te dragen

Wereldmilieudag: tips om een steentje bij te dragen

Het is vandaag Wereldmilieudag! Met deze tips draag jij in de keuken eenvoudig een steentje bij aan een beter milieu 😉 

 1. Scheid je afval 🗑
  Schenk meer aandacht aan het scheiden van je afval. Door afval te scheiden kunnen recyclebare materialen opnieuw gebruikt worden bij het maken van nieuwe producten. Met een Intelligent Waste afvalemmer is dit erg eenvoudig en kost het geen extra ruimte. Deze afvalemmer bevat namelijk verschillende emmers waardoor je je afval eenvoudig scheidt! 

 2. Schakel elektronica uit 🔌
  Ben je niet thuis of heb je een apparaat niet nodig? Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact! Zo bespaar je energie en help je direct het milieu. 

 3. Kies voor een gerecycled product ♻️
  Kies voor een product dat gemaakt is van gerecyclede materialen, dat zorgt namelijk voor een energiebesparing vergeleken met de productie uit nieuwe materialen. Ga bijvoorbeeld voor een koekenpan van Monenta of Berndes Green die gemaakt is van gerecyclede aluminium blikjes.

 4. Ga voedselverspilling tegen 🍴
  Heb je net iets te veel gekookt? Gooi je eten dan niet weg, maar bewaar het zodat je het later op kunt eten. Een Cook & Freeze schaal zorgt ervoor dat je je gerecht eenvoudig kunt bewaren en opwarmen. 

 5. Gerecht opwarmen 
  Warm je gerecht op in de magnetron in plaats van de oven. Een magnetron is namelijk energie-efficiënter dan de oven. Verwarm je eten daarnaast niet langer dan nodig is.

Zoals je ziet is het niet moeilijk om een steentje bij te dragen aan het milieu! We dagen je graag uit om een aantal tips uit te testen 😏  

Groetjes,
KookGigant 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.