Blijf scherp

Blijf scherp

Het op de juiste manier slijpen van messen zorgt voor langer snijplezier. Op KookGigant bieden we verschillende slijpstenen aan. In deze blog leggen we graag uit hoe je er op de juiste manier gebruik van maakt.  

Stap 1
Leg de slijpsteen in een laag water en laat het weken tussen de 10 en 15 minuten.

Stap 2
Leg de slijpsteen met de grove korrelgrootte naar boven.

Stap 3
Houd het mes in een hoek van ongeveer 10-15 graden en beweeg het mes heen en weer over de slijpsteen. Zet hierbij niet te veel druk. Herhaal dit totdat de gewenste scherpte is bereikt.

Stap 4
Draai de slijpsteen om, zodat de fijne korrelgrootte naar boven ligt.

Stap 5
Beweeg het mes heen en weer over de slijpsteen om het mes mooi te polijsten.

Stap 6
Reinig het mes goed, zodat alle slijpresten van het mes verdwijnen. Laat het mes goed drogen voordat je deze opbergt om de kwaliteit te behouden.

Groetjes,
KookGigant

P.S. De slijpstenen zijn hier te vinden in de webshop!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.