Hoe kies je de perfecte pannenset?

Het kiezen van de juiste pannenset is essentieel voor elke thuis chef. De keuze van de juiste pannenset hangt af van een aantal aspecten:
Het materiaal van de pannen
De warmtebron waarop je kookt
Extra handige functionaliteiten
Dit is een eenvoudige gids om je te helpen de perfecte pannenset te vinden.

Het materiaal van de pannen:
RVS (Roestvrij Staal): Duurzaam en veelzijdig. Geschikt voor bijna alle warmtebronnen en vaak ovenbestendig.
Aluminium: Lichtgewicht en goede warmtegeleiding. Ideaal voor snel koken op lagere temperaturen. Voor inductie heb je een speciale bodem nodig.
Gietijzer: Uitstekende warmteverdeling en -behoud. Ideaal voor langzaam koken en braden. Zwaar en vereist meer onderhoud.
Koper: Biedt zeer snelle en gelijkmatige warmtegeleiding. Vereist echter regelmatig polijsten en is niet geschikt voor alle warmtebronnen zonder speciale behandeling.

De warmtebron waarop je kookt:
Inductie: Voor inductie koken heb je pannen nodig met een magnetische bodem. RVS en gietijzer zijn uitstekende keuzes. Aluminium en koperen pannen werken alleen als ze een speciale inductiebodem hebben.
Bekijk alle inductie pannensets ( pagina moet nog aangemaakt worden)
Alle andere warmtebronnen (elektrisch, gas fornuis, keramisch): Bijna alle pannen zijn geschikt voor deze warmtebronnen. Let op de fabrikant instructies om zeker te zijn.
Bekijk alle pannensets die geschikt voor: elektrisch, gasfornuis, keramisch
Ovenbestendig: Zoek naar pannen die expliciet als ovenbestendig zijn gemarkeerd. RVS en gietijzer zijn vaak veilige keuzes.
Bekijk alle ovenbestendige pannensets  ( pagina moet nog aangemaakt worden)

Extra handige functionaliteiten:
Hittebestendig handvat: Zoek naar pannen met handvatten die koel blijven op het fornuis, voor extra veiligheid en comfort.
Type anti-aanbaklaag: Non-stick aanbaklagen zijn ideaal voor gemakkelijk koken en schoonmaken. Voorbeelden hiervan zijn keramische-, geëmailleerde-, diamond coating en honeycomb anti-aanbaklagen.
Vaatwasserbestendig: Voor gemak in onderhoud, kies pannen die in de vaatwasser kunnen. Let op dat sommige materialen, zoals gietijzer, hier niet geschikt voor zijn.
PFAS-vrij: Ga voor pannen zonder PFAS voor een gezondere kookomgeving. Gelukkig zijn alle pannensets van KookGigant PFAS-vrij!
Weten of jouw nieuwe pannenset beschikt over deze handige functionaliteiten? Deze staan altijd beschreven in de productinformatie!

Het kiezen van de juiste pannenset hangt af van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Overweeg de bovengenoemde punten zorgvuldig om een pannenset te vinden die jarenlang jouw culinaire dromen waarmaakt. Get Cooking!